Monday, November 06, 2006

elefants!

fessan convertit al budisme (that luang)

a casa del bounseng, el nostre professor de lao: "wonderfuN! it's understoooood!,
but must TO clarify". "shorten! shorten! lao people are lazy".


migdiada budista


peixos vius al mercat de vientiane


una hora de rellotge per aconseguir penjar 8 fotos al blog (tecnologia punta laosiana), pero si aixi aconseguim fer callar els rumors que diuen que estem menjant paellador per calella durant 6 mesos, ja haura valgut la pena... en aquests moments estem patint les ultimes sequeles de la dificil digestio d'un pollastre en la seva salsa que ens va deixar k.o. durant tot el dissabte. cal fer constar que era un pollastre de restaurant indi, no laosia.
ahir ens vem llevar a les 4.40 del mati per assistir al festival del that luang a vientiane, que consisteix basicament en que la gent va a donar menjar (sobretot arros i xocolatines!) i alguns diners als monjos que venen de tot el pais. el millor espectacle del vespre va ser veure els monjos, jugant als dards a la fira de fora el temple: una mirinda verda amb gust radioactiu per qui aconsegueixi petar 3 globus amb 3 dards! nosaltres no ho vem aconseguir: amb un sol globus ens vem haver de conformar amb un carmel de maduixa farcit d crema d xocolata...

el plat fort de la ultima setmana ha estat la visita a ban na, regio on viuen una seixantena d'elefants salvatges des de que fa uns deu anys van decidir alimentar-se de la canya de sucre que havien comencat a cultivar els habitants de la regio... van construir una torre de fusta amb un mirador de 360 graus sobre el riu on els elefants solen refrescar-se, enmig de boscos de bambu. la primera nit no hi va haver sort, no van apareixer. l'endema vem caminar per la regio i vem dormir en una cova on se'ns van clavar tots els ossos del cos sobre la pedra. el dia despres, vem decidir fer un altre intent amb els elefants, i al cap d'una estona d'emprendre el cami cap al mirador vem veure que aquest cop seria diferent: el guia que ens acompanyava es va aturar en sentir soroll de branques trencades... i la mitja hora que faltava de cami vem estar fent fogueres i crits per espantar els elefants, que es sentien als 2 costats del caminet que travessa el bosc... un cop a la torre vem esperar en silenci i, ja de nit pero amb una lluna quasi plena, van comencar a apareixer lentament d'entre els arbres, una quinzena d'elefants, que es van estar tota la nit alla baix banyant-se al riu, tirant-se terra per sobre amb la trompa, jugant, barallant-se, menjant... i el mes impressionant potser eren els crits, com xiscles atronadors amb subwoofer, molt variats... i que quasi no ens van deixar dormir!
dema al mati marxem cap al nordest, on estarem voltant tot el proper mes i l'acces a internet estara mes complicat i car, pero farem els possibles per mantenir-nos en contacte... fins la propera!!!

2 Comments:

At 9:27 AM, Blogger res said...

Gràcies per les fotos! Amb elles descobrim que el Joldi i el Fessan tenen una debilitat especial per fotografiar-se amb vegetals a la boca, cosa que podem entendre com a conseqüència d’una indigestió de pollastre o que tantes hores mirant elefants els hi ha entrat la curiositat del que significa ser un animal herbívor. Sigui el que sigui, esteu molt divertits!! Seguiu descobrint el país i els secrets de "com fer un blog".

 
At 7:56 PM, Blogger Roger T. said...

Hei Plane!,

escolta m'ha semblat molt interessant això de la venda de peixos vius, molt refrescant, siusplau me'n podries portar un parell o tres de tornada cap aquí, dins un tuperbare gros, és que mai he menjat peix viu... i menys tailandès... ah i porta també aquesta figura de buda de la foto, com a souvenir clar, i també un parell o tres d'aquestes tailandeses tant petites que es veuen a la foto, dins un tuperbare gros també siusplau... jeje bé paro de dir xorrades i vaig per dir alguna cosa amb sentit... ... ... val que us ho passeu bé companys!!!

 

Post a Comment

<< Home